Minden internetre kapcsolódó számítógép rendelkezik saját azonosítóval: az IP-címmel. Mivel ezeket a számsorokat észben tartani lehetetlen, a honlapok megjelentetéséhez egyedi azonosítóra, azaz valamilyen webcímre van szükség. Ezek a domainek vagy tartománynevek. Működésüket névszerverek biztosítják, és amikor a böngészőbe beírunk egy domainnevet, a névszervere azonosítja azt a hozzá tartozó IP-cím alapján.

A domainek rendszere hierarchikus felépítésű. A legfelsőbb szintű tartományuk a végződésük, amely lehet általános (nemzetközi), mint a .com, vagy országkód szerinti legfelsőbb szintű tartomány, mint a .hu. A második szintű tartomány utal a domainnév tulajdonosára vagy a termékre, szolgáltatásra, amelyet a honlap kínál. 

Vállaljuk magyar (.hu), nemzetközi domainek (.com, .net, .org, .eu stb.) és országkód (.co.uk, .ro, .sk stb.) szerinti domainek regisztrációját és fenntartását. A domainek részére névszerver szolgáltatást biztosítunk.

Hogy ügyfeleink megbizonyosodhassanak arról, hogy az általuk kiválasztott domainnevet nem használja már másvalaki, maguk is végezhetnek erre vonatkozó ellenőrzést: