A lehengerlő webdesign vagy a maximálisan ergonomikus felépítésű honlap önmagában hiábavaló produktum, ha nincs az adott weboldal mögött az a tudatosság, amely a site által kínált terméket, szolgáltatást, információt eljuttatja a felhasználókhoz. Ha fontos célunk az ügyfélszerzés, ki kell használnunk a keresőoptimalizálás és a keresőmarketing adta lehetőségeket.

Cégünk munkatársai jól tudják, miként lehet hatékonyan alkalmazni a keresőoptimalizálás eszközeit, ezért már a weboldaltervezés kezdetekor érdemes dönteni arról, mennyire akarjuk SEO szempontjából magasan értékelhetővé alakítani a honlapunkat.

A keresőoptimalizálás (angolul SEO, azaz Search Engine Optimalization) lényege, hogy az olyan internetes keresőmotorok, mint például a Google, a kulcsszavakra történő keresés során minél jobb helyen, tehát célszerűen az első oldalon jelenítsék meg a weboldalunkat.

A SEO megtervezésének fontos előzménye a kulcsszókutatás, azaz a weboldalunkhoz kapcsolódó releváns kulcsszavak meghatározása és a konkurenciaelemzés, amelyek az üzleti és keresőoptimalizálási konkurensek feltérképezését jelentik. Ennek segítségével állapítható meg, mekkora feladattal állunk szemben, milyen eszközök használatával juthatunk el a kívánt eredmény eléréséhez.